top of page
  • Writer's pictureflorapunt

Teràpia floral de Bach: Els beneficis que aporten les flors per a la salut emocional i mental

Sabíeu que la por, la tristesa o la inseguretat són emocions que es poden tractar a través de les flors?


Una de les teràpies florals més conegudes i recorreguda pels terapeutes, és la utilització de les Flors de Bach. Aquestes es consideren un modulador natural per ajudar a gestionar els diferents estats anímics així com per assolir l’harmonia emocional. 🧠💐


El seu origen es remunta a principis del segle XX quan es va descobrir el poder sanatori d’un total de 38 flors de les quals se’n van extreure les propietats i es van embotellar en essències.


La seva finalitat és corregir patrons mentals i emocionals com la culpa, la ràbia, la gelosia, la impaciència, els diferents tipus de pors, la manca de confiança en un mateix, el pessimisme, etc.

Tot i que les Flors de Bach engloba a moltes espècies, n’hi ha quatre d’essencials que cobreixen la majoria de les sensacions que més abunden actualment:


🌸Clematis: Es relaciona amb la manca d’atenció o interès. Si ets una persona que mostra aquests símptomes, la teràpia amb clematis pot ajudar-te en la teva capacitat de concentració.


🌺 Impatiens: Està vinculada amb el nerviosisme, la impaciència i l’estrès. Ajuda als qui els costa molt estar quiets, odien la lentitud i exigeixen un alt nivell de rapidesa en les tasques que realitzen. L’essència d’aquesta flor proporciona paciència, tolerància i relaxació.

🌻 Larch: Combat la manca de confiança i la baixa autoestima. Aquests sentiments impedeixen el desenvolupament personal de l’individu per por al fracàs o, a l’equivocació. La seva ingesta és un revulsiu contra el pessimisme.


🌼 Star of Bethlehem: Es recomana en situacions d’extrema tristesa o de “shock emocional” envers un accident, una catàstrofe, una malaltia greu, etc. L’ús d’aquesta aporta tranquil·litat, calma, serenitat i mitiga el dolor.


Aquestes dilucions bevibles es comercialitzen en petits flascons de 10 o 20 mil·lilitres en farmàcies i establiments especialitzats en flors.


El benestar personal és una de les prioritats més importants per això les Flors de Bach, dins de la seva senzillesa i innocuïtat, són sobretot, un remei amb fins curatius que vetllen per millorar les pautes emocionals de cadascú. 🥰✨







15 views0 comments
bottom of page