top of page
  • Writer's pictureflorapunt

Com influeixen les flors en el nostre estat d’ànim?

Sabíeu que aquelles persones que viuen rodejades de flors aconsegueixen un millor benestar personal?


Avui dia un tema molt tractat, és el de la salut mental, doncs les flors ajuden a aconseguir una bona salut mental. Mantenir una actitud positiva és primordial pel benestar psicològic i amb les flors es pot aconseguir fàcilment.


1. Estudis de recerca sobre el tema:


En un estudi molt famós que es va dur a terme a la Universitat de Rutgers (New Jersey, EUA) pel matrimoni d’investigadors Haviland-Jones (psicóloga) i McGuire (genetista), es va arribar a les següents conclusions:


➡️ Les flors tenen un impacte immediat en l'emoció i el cent per cent de les persones responen positivament a aquestes: entre altres sentiments, generan excitació, atracció i gratitud, tots ells associats a la felicitat.


➡️ Tenen un efecte durador a llarg termini en l’ànim. D’acord amb l’estudi, després de rebre flors, un es sent menys deprimit, amb menys ansietat i més receptiu per percebre la part positiva de la vida.


➡️ Serveixen per connectar. No només a nivell romàntic, sembla que també milloren les relacions personals. La presència de flors ens porta a una major interacció entre éssers estimats com poden ser família i amics.


2. Tipus de flors i les reaccions psicològiques que provoquen:


🌺 Crisantems i tulipans: son relaxants i càlids.

🌺 Liles blanques o roses: associades a ocasions tristes o esglesies.

🌺 Geranis: son apropiades per pujar l’ànim de persones amb malalties.

🌺 Roses vermelles: augmenten la vitalitat i la tendresa.

🌺 Roselles: milloren el insomni i la autoestima.

🌺 Gessamins: augmenten la sensualitat.

🌺 Flors violetes: minimitzen la irritabilitat.

🌺 Prímules: faciliten l'expressió de les idees més clarament.

🌺 Orquídies: afavoreixen l’espiritualitat.



Les flors també poden transmetre a partir del seu color, triar les flors d’un color o d’un altre ajuda a regular les emocions. Els tons suaus, liles, blaus clars ajuden a alleujar l’estrès, mentre que els tons rosats pàl·lids calmen els nervis, ja que, estan associats a sensacions càlides.


Els tons verdosos, transmeten pau i eliminen les tensions. Per altra banda, si el que es vol és transmetre alegria, la millor elecció és un color més viu com pot ser el taronja o el groc. Més concretament, el groc transmet benestar i recorda a l’estiu, una època de l’any que a tots ens puja l’ànim.


El color taronja o el vermell t’ajudaran a ser més activa i ha sentirte amb més energia pel teu dia a dia. Però si el que necessites és inspiració, les flors amb tons més intensos seran les millor per aconseguir-ho.


Pinta de colors el teu dia a dia amb les flors més boniques i regala al teu ambient un aroma sensacional que beneficiï el teu organisme i l’estat d’ànim.







8 views0 comments
bottom of page