top of page
  • Writer's pictureflorapunt

Consells bàsics per cuidar les flors i plantes de casa teva

Updated: Nov 2, 2021

Les flors i plantes donen un toc únic al teu habitatge, per no dir que algunes fins i tot et poden acompanyar en períodes de la vida i fer d’aquesta una experiència més agradable. Si sempre has volgut fer de la teva llar un gran espai verd (sense importar els metres quadrats), però no saps per a on començar, no pateixis, Flor a Punt et deixa tres consells per tal que les flors estiguin ben cuidades i tinguin una llarga vida. No t’ho perdis!


1. ESCULL LA PLANTA SEGONS LA IL·LUMINACIÓ QUE TINGUIS A CASA TEVA


La il·luminació és un element imprescindible per a la vida de les flors i les plantes, ja que els permet processar els nutrients del sòl i convertir-los en el seu aliment. Això no obstant, no totes les plantes necessiten la mateixa quantitat de llum perquè l'excés o la manca d'aquesta són conseqüències que amb el temps poden passar factura.


Tant per les flors com per les plantes la llum natural és importantíssim i la més intensa, ja que les ajuda a realitzar la fotosíntesi. Existeixen varietats que necessiten molta quantitat de llum, mentre que altres s'arreglen amb molt poca.


Per les espècies d'interior també és important que accedeixin a la llum natural almenys durant algunes hores al dia. Tenir en compte que no cal que aquestes estiguin exposades a la incidència directa dels raigs del sol molta estona perquè que poden deteriorar-les i fins i tot matar-les.


2. COM MENYS AIGUA MILLOR


És fonamental que abans de regar toquis la terra per veure si aquesta està seca i, per tant, necessita aigua, o està humida.


Un error habitual que fem en el nostre dia a dia és regar les plantes totes per igual, sense comprovar quina quantitat específica necessita cadascuna. Això succeeix perquè les reguem de forma automàtica cada cert temps, aportant els mateixos litres d’aigua per a totes les espècies.


És recomanable comprovar la humitat del substrat abans de regar, ja que com menys aigua més qualitat de vida per i millor per les flors i plantes.


3. COMPRA EN FLORISTERIES DE PROXIMITAT


És fonamental comprar en botigues de proximitat les quals sapiguem que tracten bé i amb delicadesa totes les varietats de flors i plantes que tenen. Aquest fet sembla que no tingui res a veure amb les cures que necessiten, però, un bon tractament contribueix en l'aparença d'aquestes i pot fer que durin més.






89 views0 comments
bottom of page